I Fonden Føniks har vi gode erfaringer med at tilrettelægge udviklingsstøttende forløb for børn og unge, der har fået en dom. Der er ofte tale om unge der har fået en dom i UKN (Ungdomskriminalitetsnævnet).
Vores erfaring er, at der er flere faktorer, der bidrager til at sikre en positiv udvikling for de domsanbragte børn og unge:
- En tryg og stabil opvækst: Mange domsanbragte børn og unge har tidligere oplevet traumatiske begivenheder, såsom misbrug, vold eller omsorgssvigt. Derfor er det vigtigt at sikre, at de får en tryg og stabil opvækst i anbringelsen.
- En individuel og tilpasset indsats: Hver enkelt domsanbragt ung har forskellige behov og udfordringer. Derfor er det vigtigt at tilbyde en individuel og tilpasset indsats, der tager hensyn til den enkeltes situation og behov.
- Fokus på uddannelse og jobmuligheder: Uddannelse og jobmuligheder er vigtige for at sikre, at den domsanbragte ung, kan opnå en selvstændig tilværelse og undgå tilbagefald til kriminalitet. Derfor bør der være fokus på at give dem muligheder for at tage en uddannelse eller komme i jobpraktik.
- Samarbejde mellem forskellige instanser: For at sikre en helhedsorienteret og sammenhængende indsats er det vigtigt, at forskellige instanser som fx socialforvaltning, skoler, jobcentre og sundhedsvæsen samarbejder om at støtte den domsanbragte ung.
- Støtte til familien: Det er vigtigt at inddrage og støtte den domsanbragte ungs familie og netværk, da det kan bidrage til at sikre en positiv udvikling og forebygge tilbagefald til kriminalitet.
- Fokus på relationer og mestring: Relationer og evnen til at mestre udfordringer og følelser er vigtige for at sikre en positiv udvikling hos den domsanbragte ung. Derfor bør der være fokus på at opbygge positive relationer og træne mestring af udfordringer og følelser.
Samlet set kræver det en indsats fra forskellige instanser og en helhedsorienteret tilgang for at sikre en positiv udvikling til domsanbragte børn og unge.
HENVENDELSE OG VISITERING