Som forældre til en anbragt ung er man ofte sårbar, i tvivl og er bekymret for om det er den rigtige beslutning der er truffet.
Der er ofte brug for at få en masse spørgsmål besvaret og få forventninger afstemt.
Vi vil gøre hvad vi kan for at imødekomme disse uklarheder og få besvaret så mange ting der er muligt.
Vi har lavet en lille begrebsafklaring i processen:
Formøde: Her møder den unge, familien og pårørende anbringelsesstedet/afdelingen hvor det er tiltænkt den unge skal bo.
Indskrivningsmøde: Når det er besluttet at den unge skal flytte ind, afholdes et møde med rådgiver, den unge og familien samt anbringelsesstedet. Her aftales de praktiske ting, der italesættes mål for anbringelsen og der aftales ny dato for opfølgningen/status.
Indskrivningsbeløb: Et indskrivningsbeløb er et beløb der gives fra kommunen til dækning af de møbler og diverse småting der indkøbes til værelset og som er den unges ejendele.
Beløbet er et engangsbeløb.
Handleplan: Kommunen udarbejder en handleplan med de mål der opstilles for anbringelsen. Når disse mål er opnået, skal der træffes ny afgørelse omkring hvad der skal ske efterfølgende.
En handleplan er ligeledes en rettesnor for anbringelsesstedet for hvilke rammer der gælder for den pågældende ung.
Statusrapport: Anbringelsesstedet udarbejder en statusbeskrivelse på forløbet for 6.mdr. I denne rapport laves ligeledes en dokumentering af de fremskridt der gøres og de aktuelle fokuspunkter der er. Denne rapport fremsendes til forældrene og gennemlæses med den unge, forinden statusmødet.
Statusmøde: Det er lovpligtigt at der afholdes et statusmøde hver halve år. Nogen kommuner ønsker hyppigere opfølgning.
Til et statusmøde fremlægges den seneste udvikling, de fokuspunkter samt en uddybning af enkelte punkter fra rapporten, som er relevant at drøfte.
Den unge vil ligeledes have et punkt på dagsordenen, hvor der kan fremsiges evt ønsker, oplevelser eller andet der optager den unge.
Børnesamtale: Rådgiver er forpligtet til at afholde en børnesamtale med den anbragte ung. Denne samtale er fortrolig og kun mellem rådgiver og ung. Ofte afholdes denne samtale forinden statusmødet.
Kontaktpædagog(KP): På hver afdeling tildeles de unge med en kontaktpædagog. Denne rolle/funktion er tiltænkt til at man har et ekstra overblik og ansvar for den unge og de aftaler der laves.
KP er også ansvarlig for at udarbejde en statusrapport sammen med den faglige koordinator.
Teamkoordinator: Der er tilknyttet en Teamkoordinator til hver afdeling, som sammen med personalet koordinerer hverdagene, aftaler og den daglige struktur.
Teamkoordinatoren har ligeledes en finger på pulsen ift trivsel og udvikling på alle de unge.
Afdelingsleder: Der er afdelingsledere som har det daglige samt faglige ledelsesansvar.
Se under “personerne bag Føniks”.