Fysiske rammer
Vores Børnehus er indrette som børnenes hjem – her afspejles normative familiestrukturer og kulturer. Det fysiske hus er rammen om udviklingsfremmende og tryghedsskabende nære relationer, som sikrer optimale opvækst og udviklings betingelser for det enkelte barn.
Det er væsentligt at de fysiske rammer i størst muligt omfang er familielignende, da vi ønsker at de fysiske rammer understøtter at børnene oplever at blive en del af ”Føniks familie”.
Der er gode muligheder for at aktiviteter og fysisk at udfolde sig udendørs.
Værdier
Fonden Føniks værdier afspejler vores pædagogiske tilgang til børnene. Vi er af den overbevisning at ethvert barn har et fundamentalt behov og krav på omsorg, tryghed, opmærksomhed, opdragelse, stimuli samt tydelige, nærværende og troværdige voksne – der tager ansvaret for relationen.
Grundværdierne i Fonden Føniks er gennemsigtighed, ordentlighed og passion.
Se yderligere beskrivelse i Fonden Føniks HR Strategi og medarbejderhåndbog.
Faglige metoder og tilgange
I Fonden Føniks arbejder vi systematisk med metoden Den nærmeste udviklingszone (NUZO).
Vi er yderligere funderet i Low Arousal, en anerkendende relationspædagogik og mentaliserende tilgang til det hele barn, fordi vi ved at sunde mestringsstrategier opbygges gennem relationer med gensidig tillid, trygge tilknytnings mønstre og med fokus på opbyggelse af både selvtillid og selvværd.
I Fonden Føniks mener vi at alle børn skal mødes individuelt og derfor opleve en individuel tilrettelagt indsats og forløb, som præcist er målrettet det enkelte barns behov og på daglig basis afstem med deres nærmeste udviklingszone. Vi ved at når vi møder børn i deres nærmeste udviklingszone og tilbyder dem successikrede oplevelser og aktiviteter, så understøttes selvværdet, selvtilliden og deres trivsel.
Målgruppe
”Børnehus Føniks” er en opvækstinstitution med plads til 6 børn i alderen 5-14 år med mulighed for søskende anbringelser. Børnehuset er et specialiseret tilbud i familielignende rammer til børn der har oplevet problematiske opvækstbetingelser og omsorgssvigt.
Børnenes problemstillinger kan variere. Fx kan der være tale om sociale, psykiske og adfærdsmæssige symptomer og udfordringer, hvor der er behov for et særligt tilrettelagt opvækst- og behandlingstilbud.
Hverdagsrytme
Husets hverdag er bygget på en synlig og gennemskuelig dagsrytme, hvor OAS-oplevelsen af sammenhæng er af afgørende betydning. Udsatte børn har ofte tidlige erfaringer med kaotisk og ugennemskuelige opvækstmiljøer, de har behov for tryghed og gennemskuelighed for at kunne få ro i deres nervesystem.
Vi har en hverdag med en forventning om skolegang, deltagelse i fritidsaktiviteter, legeaftaler og kulturelle traditioner. Vi har fokus på at børnene oplever at de har en vigtig og positive betydning for fællesskabet og at fællesskabet inviterer alle børn med.
Fonden Føniks
Rud Kirkevej 1 (Hovedafdeling)
8370 Hadsten
CVR 31 34 26 00
Mail: Kontakt@fonden-foeniks.dk
Tlf: 40116052 / 26114058